Rampaire 'Pedretes', nou disc disponible a Spotify, iTunes i Deezer.
Home » Biografia

Biografia

La identitat més pública d'Alfred Porres és la de professor, recercador i artista visual, Treballa com a professor de dibuix a un institut d’ensenyament secundari i és doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. A la seua recerca de tesi doctoral (que ha estat publicada a l’editorial Octaedro sota el títol Relaciones pedagógicas en torno a la cultura visual de los jóvenes) explora els límits i les possibilitats de la relació pedagògica i el paper de la cultura visual en la construcció de les identitats dels jóvens.

Com a artista visual, ha exposat a ARCO (Madrid), LOOP (Barcelona) i diverses fires internacionals a Hong Kong, Venècia, Kaunas, entre d’altres.

La seua trajectòria musical sempre ha transitat en paral·lel a la carrera professional que ha desenvolupat en el camp de les arts visuals. És un recorregut que inicia a mitjans dels anys 80 i que transcorre de forma ininterrompuda a través de diversos projectes musicals fins l’any 2003, any del naixement del seu primer fill.

És una trajectòria de “sotabosc”, de projectes musicals de poc abast, però amb un parell de moments assenyalats: l’any 1993 publica el disc Paradisos Possibles (Soviet Records) amb el grup Atzucac i l’any 2002 arriba a la semifinal del Sona9 amb el grup OVNI.

Arran de la publicació de l’EP Sol (any 2015), com a Rampaire, ha participat a les semifinals del 17è Concurs de Cantautors d’Horta-Guinardó (2015), a la fase final del 37è i 38è Concurs de Cançó de Salitja (2015 i 2016). També ha estat semifinalista al concurs de música d’autor de la sala de concerts La Fada Ignorant d’Andorra (2016) i seleccionat al circuit de concerts del festival Ebremusik de Tortosa (2016).